INGYENES SZÁLLÍTÁS 25000 Ft FELETTI MEGRENDELÉSEKNÉL. RENDELJ BIZALOMMAL!

Általános Szerződési Feltételek

 

Ez a szabályzat a WWW.SOFAZIP.HU weboldal használatának feltételeit tartalmazza. Minden, ezen az oldalon leadott rendelésnek meg kell felelnie a jelen Szabályzatnak. Minden rendelés a jelen Szabályzat és az érvényben lévő jogszabályok alapján kerül teljesítésre.

 

A WWW.SOFAZIP.HU BOLT SZABÁLYZATA

 

I. BEVEZETÉS

 

1. Az SC ECOM NOVA PLUS SRL cég, melynek székhelye Tulcea, Mahmudiei utca, 55. szám, 1. ajtó, és amely a Kereskedelmi Nyilvántartásban a J36/429/2014 számon, adószámmal: 33935368 van bejegyezve, lehetővé teszi az áruk online vásárlását a WWW.SOFAZIP.HU címen ("BOLT"). A Bolt ügyfeleinek személyes adatainak kezelője az SC ECOM NOVA PLUS SRL cég.

2. Ez a Szabályzat minden Bolt használóhoz szól és meghatározza az üzleti fiók létrehozásának és használatának, a rendelések leadásának és a szerződések kötésének elveit.

3. A Szabályzatot bármikor elérheti a Bolt használója a weboldal "Általános Szerződési Feltételek" linkjére kattintva.

4. A Boltban található információk – többek között leírások, árak – értékesítési szerződés megkötésére irányuló meghívások a hatályos jogszabályok értelmében, az Általános Szerződési Feltételek alapján.

5. A Boltban részletesen bemutatják az árukat. A weboldalon részletes információk találhatók az áru tulajdonságairól, áráról, az anyagról, amelyből készült stb.

6. A termékfotók és bemutatók a konkrétan jelölt termékek bemutatására szolgálnak.

 

II. A BOLT HASZNÁLATÁNAK ÉS A SZERZŐDÉSEK KÖTÉSÉNEK SZABÁLYAI

 

1. A WWW.SOFAZIP.HU lehetővé teszi az áruk online értékesítési szerződésekkel történő eladását és számos, ebben a Szabályzatban leírt szolgáltatást nyújt.

2. Az áruk értékesítési szerződését a Bolt felhasználója ("VÁSÁRLÓ") és a WWW.SOFAZIP.HU ("ELADÓ") között kötik.

4. A Bolt használatának feltétele a jelen Szabályzat megismerése és elfogadása.

5. A Vásárló által leadott rendelés során megadott információknak valósnak, aktuálisnak és pontosnak kell lenniük. A WWW.SOFAZIP.HU fenntartja a jogot a rendelés elutasítására, ha a megadott adatok nem elég pontosak és a rendelés teljesítése lehetetlenné válik, különösen, ha ez nem teszi lehetővé a termékek megfelelő kézbesítését. A rendelés elutasítása előtt a WWW.SOFAZIP.HU megpróbálja felvenni a kapcsolatot a Vásárlóval, hogy tisztázza a szükséges adatokat.

6. A Bolt minden lehetséges technikai és adminisztratív intézkedést megtesz és az egyes jogszabályi előírásoknak megfelelő

 

III. ÉRTÉKESÍTÉSI SZERZŐDÉSEK LÉTREHOZÁSA

 

1. A bolt a következő módon teszi lehetővé az áruk rendelését:

a) a bolt weboldalán (online), a rendelési eljárás követésével;

b) telefonon, a bolt információs vonalának megkeresésével az oldalon a Kapcsolat menüpontban található telefonszámon;

c) e-mailben, az office@sofazip.hu címre küldve a választott termékekkel.

2. A bolt folyamatosan fogadja az online leadott rendeléseket minden nap. Telefonos vagy e-mailben történő rendeléseket munkanapokon 10:00 - 17:00 között veszünk fel. A szabadnapokon vagy ünnepnapokon leadott rendeléseket a rendelés leadását követő két munkanapon belül feldolgozzuk.

3. A vevő regisztráció nélkül is leadhat rendelést, tehát nem szükséges a személyes adatait állandóan tárolni a bolt adatbázisában.

4. A rendelés feltétele az összes szükséges adat kitöltése, ami a szállításhoz és a számla vagy nyugta kiállításához szükséges.

5. A rendelés leadásához válassza ki az árut a boltból, különösen mennyiség, szín, méret szerint, majd menjen a "Kosár" menüpontra és folytassa a rendelési eljárást a különböző opciók kiválasztásával.

6. Az "Rendelés elküldése" gombra kattintásig a vevő módosíthatja a rendelésében szereplő termékeket és a szállítási/fizetési adatokat. A rendelés "Rendelés elküldése" gombbal történő megerősítése egyenértékű a termék árának és a szállítási költségek fizetésével kapcsolatos kötelezettség elfogadásával.

7. A vevő rendelésének a fent említett 6. pont szerinti megerősítése egy ajánlatot jelent a WWW.SOFAZIP.HU felé egy értékesítési szerződés megkötésére a rendelés tartalma és a jelen Szabályzat alapján.

8. A fent említett 6. pont szerinti rendelés leadásakor a vevő az általa megadott e-mail címen üzenetet kap a leadott rendelésről: rendelt termékek mennyisége, rendelés értéke, a választott szállítási és fizetési mód, a rendelés várható szállítási ideje és a vevő és a bolt kapcsolattartási adatai. Ez az eljárás a bolt általi ajánlattétel elfogadásának is tekinthető.

9. A bolt e-mailben vagy telefonon küld megerősítést a rendelés elfogadásáról vagy elutasításáról a vevő által megadott e-mail címre. A fenti megerősítés fogadásával létrejön a vevő és a WWW.SOFAZIP.HU közötti értékesítési szerződés a vevő által rendelt termékekre.

10. Az értékesítési szerződés román nyelven jön létre, a jelen Szabályzat tartalmával, kiegészítve a vevő által leadott rendeléssel.

11. A vevő visszaléphet a szerződéstől a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően, de még a bolt általi ajánlat elfogadása előtt is lemondhat a rendelésről. Ebben az esetben a vevőnek haladéktalanul kapcsolatba kell lépnie a bolttal, lehetőleg telefonon, e-mail megerősítéssel.

12. Ha a vevő más fizetési módot választ, mint a "készpénzes fizetés", a bolt fenntartja a jogot, hogy visszautasítsa a rendelést az értékesítési szerződés keretein belül, ha: (i) a vásárló kapcsolattartási adatai olyan homályosak, hogy a termék kiszállítása lehetetlenné válik, (ii) a tranzakciót nem hagyta jóvá az elektronikus fizetési rendszer, vagy (iii) a rendelésért nem érkezett meg a fizetés a rendelés leadásától számított 2 munkanapon belül.

IV. ÁRU SZÁLLÍTÁS ÉS ÁTVÉTEL

 

1. Az árukat a Vevő által a megrendelésben megadott címre szállítjuk.

2. A szállítási idő a futárral történő szállítás esetében 48 - 72 óra, raktáron lévő termékek esetén. A megrendelés végrehajtásának kezdete késleltethető az eladási ár (és az esetleges szállítási költségek) bolti bankszámlájára történő jóváírásának pillanatáig, ha a Vevő előzetes online fizetési módot választ (azaz online fizetési szolgáltatás vagy szokásos online átutalás).

3. Az árukat a DPD vagy a Sameday szállítócég kézbesíti a megadott címen, Románián belül. A termékek szállítási díjai a megrendelési folyamat során kerülnek feltüntetésre.

4. Minden küldeményt a DPD vagy a Sameday Courier biztosít.

5. 25000 Ft feletti rendelések esetén a szállítás költségeit a Bolt állja. Egyéb esetekben a vásárolt áruk szállításának költsége 2190 Ft. Minden kiszállított termékhez csatolják a vásárlás igazolását (nyugta vagy számla).

 

V. ÁRAK ÉS FIZETÉSI MÓDOK

 

1. A bolt weboldalán található termék vételár információ a Vevő által küldött megerősítő e-mail fogadásától kötelező, a kiválasztott termékek megrendelése esetén, a II. pont 9. alpontja szerint. Ezen ár ezt követően nem változik, függetlenül a Boltban esetlegesen bekövetkező további árváltozásoktól.

2. A boltban található termékek árait lejben adják meg és az ár minden összetevőjét tartalmazza, beleértve az ÁFÁ-t, vámokat és adókat.

3. A Vevő a megrendelt termékek árát és a szállítási költségeket a következők szerint fizetheti meg:

a) "utánvéttel", a futárnak fizet a kézbesítéskor

b) elektronikus fizetési rendszeren keresztül

4. A WWW.SOFAZIP.HU fenntartja a jogot, hogy megváltoztassa a Boltban található áru árát, új termékeket vezessen be, vagy visszavonja a weboldalon lévő promóciós akciókat, a jelenlegi jogszabályoknak megfelelő változtatásokat bevezetve, feltéve, hogy ezek a változtatások ne sértik azoknak a jogait, akik a termékeket megvásárolták a boltból, mielőtt ezek a változások bekövetkeztek volna, vagy azoknak a jogait, akik jogosultak voltak egy adott promóció felhasználására annak ideje alatt.

 

VI. REKLAMÁCIÓK AZ ÁRUKKAL KAPCSOLATBAN

 

1. A boltban kínált termékek újak és eredetiek. A WWW.SOFAZIP.HU felel az áruk fizikai vagy jogi hibáiért a hatályos jogszabályok alapján. Emellett a WWW.SOFAZIP.HU tiszteletben tartja a termékek megfelelőségére vonatkozó jogi garanciát.

2. A WWW.SOFAZIP.HU mindent megtesz annak érdekében, hogy a Bolt megfelelően működjön a jelenlegi technikai ismeretek területén és kötelezi magát arra, hogy ésszerű időn belül kijavítja az ügyfelek által jelzett hiányosságokat.

4. Bármely, a Boltból vásárolt termék tárgya lehet reklamációnak, ha azok hibák miatt nem felelnek meg a kötött eladási szerződésnek.

5. A reklamációkat postán lehet elküldeni, a hibás termékkel együtt és a hiba írásos leírásával, vagy az ügyfél fiókban található visszaküldési űrlap kitöltésével, vásárlási bizonylattal, ajánlott levélként vagy más módon, a következő címre: Tulcea, Mahmudiei utca, 55. szám, 1. iroda, hozzáfűzve: "Reklamáció az online boltból WWW.SOFAZIP.HU". A Vevőt 14 napon belül tájékoztatják a reklamáció kezelésének módjáról, a hibás áruval küldött küldemény fogadását követő napotól számítva.

6. A Vevő a hatályos jogszabályok értelmében az alábbi igényekkel fordulhat:

a) kérheti a Szerződés felbontását vagy az áru árának csökkentését, ha az Eladó nem cseréli le sürgősen és a Vevő számára nagy kényelmetlenség nélkül a hibás árut vagy nem javítja ki a hibát, vagy

b) kérheti a hibás áru hibament

 

VII. ÁRUK VISSZAKÜLDÉSE – SZERZŐDÉSBŐL VALÓ ELÁLLÁS

 

1. A vásárló – fogyasztó, az aktuális jogszabályok szerint definiálva, jogosult a vásárlási szerződéstől indokolás nélkül elállni az alábbi jogi rendelkezések és alapelvek alapján.

2. A szerződésből történő elállás határideje az áru kézhez vételétől számított 14 nap. Amennyiben a terméket egy harmadik fél veszi át a vásárló megbízásából (kivéve a szállítót), akkor a harmadik fél általi átvétel napjától számított 14 nap.

3. Elállási jogának gyakorlásához a vásárlónak jeleznie kell az Áruháznak elállási szándékát, kitöltve a visszaküldési űrlapot a vásárlói fiókjában.

4. Az elállási határidő betartásához elegendő, ha a vásárló az elállási jogára vonatkozó információt az elállási határidő lejárta előtt elküldi.

5. A vásárlónak az elállási szerződés alapján visszaküldendő termékeket a következő postai címre kell küldenie: Tulcea, Mahmudiei utca 55, 1. szoba, "WWW.SOFAZIP.HU - Visszaküldés" megjegyzéssel, legkésőbb 14 nappal azután, hogy tájékoztatta az Áruházat az elállási szándékáról. A határidőt betartottnak tekintjük, ha a vásárló a 14 napos határidő lejárta előtt visszaküldi a terméket.

6. A visszaküldés közvetlen költségei a vásárlót terhelik.

7. Amennyiben a termék kiszállítása előtt áll vissza a szerződéstől, az Áruház visszatéríti a vásárló által kifizetett összegeket, beleértve a szállítási költségeket is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek abból adódnak, hogy a vásárló a szállítási mód tekintetében eltérően döntött az Áruház által kínált standard módtól), legkésőbb 14 nappal azután, hogy az Áruházat tájékoztatta a szerződésből történő elállás szándékáról.

8. A vásárló által fizetett összegek visszatérítése ugyanazon módon történik, mint ahogy az eredeti tranzakció során kifizette, hacsak a vásárló másképp nem rendelkezik; semmilyen esetben sem kell a vásárlónak ezzel kapcsolatos díjakat fizetnie. Az Áruház jogosult a visszatérítés visszatartására addig, amíg meg nem kapja a visszaküldött terméket, vagy a vásárló bizonyítékot nem szolgáltat arra vonatkozóan, hogy azt visszaküldte, attól függően, hogy melyik esemény következik be előbb.

9. A vásárlók csak azokért az értékcsökkenésekért felelősek, amelyek a termék jellemzőinek, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges eltérő használatból adódnak.

 

VIII. ONLINE NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁSOKKAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

 

1. Az Áruház az alábbi elektronikus úton nyújtott szolgáltatásokat kínálja a vásárlóknak:

a) Az Áruházban történő online szerződéskötés lehetőségének biztosítása a jelen Szabályzat alapján;

b) A vásárlói fiókok megnyitásának lehetősége az Áruházban;

c) A megrendelt kereskedelmi információk átadása a termékekről.

2. A vásárló jogosult az áru vásárlási szerződésétől a vonatkozó jogi normák és a jelen Szabályzat alapján elállni. Ezenkívül a vásárló bármikor kérheti az Áruháztól a 1. pont b) és c) alpontjában említett szolgáltatások megszüntetését.

3. Az Áruház által elektronikus úton nyújtott szolgáltatások műszaki feltételei a következők:

a) internet-hozzáférés,

b) olyan böngésző használata, amely lehetővé teszi a hiperszöveges dokumentumok szerkesztését (Internet Explorer, Opera, FireFox, Chrome vagy hasonló),

c) e-mail cím megléte.

 

4. Az elektronikus úton nyújtott bolti szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszokat az office@sofazip.hu e-mail címre vagy a weboldalon feltüntetett telefonszámokon keresztül lehet eljuttatni. A vevői panasznak tartalmaznia kell a kedvezményezett nevét és a reklamált eljárás rövid leírását. A bolt arra törekszik, hogy a benyújtott panaszokat a lehető leghamarabb, de legkésőbb a panasz beérkezésétől számított 14 napon belül megvizsgálja. A vevőt a panasz kezelésének eredményéről az általa választott módon – telefonon vagy az általa megadott e-mail címen keresztül – tájékoztatják.

 

A WWW.SOFAZIP.HU tájékoztatja, hogy a vevő böngészőjének beállításaitól függően sütiket (cookies) helyezhet el a vevő informatikai rendszerében. Ezek a sütik nem képezik részét a bolt által nyújtott szolgáltatás tartalmának, azonban lehetővé tehetik a bolt weboldalára lépő vevő későbbi azonosítását és a bolt által használhatók a weboldal használatának megkönnyítésére, valamint a vevő weboldali böngészésének nyomon követésére. A vevő bármikor dönthet úgy, hogy nem engedélyezi a bolt számára a sütik használatát, a böngészőjének megfelelő beállításaival.IX. Egyéb rendelkezések

 

1. A WWW.SOFAZIP.HU tartalma és designja, beleértve az adatbázisokat, a WWW.SOFAZIP.HU tulajdonát képezik, és a szerzői jogokkal és kapcsolódó jogokkal kapcsolatos hatályos jogszabályok alapján védettek. A WWW.SOFAZIP.HU weboldalon harmadik felek által közzétett információk és tartalom szerzői jogi és felelősségi jogai teljes mértékben az adott információkat közzétevőket illetik meg.

2. A WWW.SOFAZIP.HU tartalmát csak saját, nem kereskedelmi célra másolhatja vagy nyomtathatja ki.

3. A WWW.SOFAZIP.HU tartalmának bármilyen, ebben a dokumentumban kifejezetten engedélyezett céloktól eltérő felhasználása tilos. A tartalom egyéb célokra történő felhasználásának engedélyezését az office@sofazip.hu e-mail címen lehet kérni. Ha úgy gondolja, hogy a WWW.SOFAZIP.HU egy adott tartalma megsérti szellemi tulajdonjogait, magánéleti jogait vagy más személyes jogait, kérjük, küldjön e-mailt az office@sofazip.hu címre a megsértett jogokkal, hogy a WWW.SOFAZIP.HU adminisztrátorai a jogszabályi előírásoknak megfelelően léphessenek.

4. Vis maior. A WWW.SOFAZIP.HU, partnerei vagy felhasználói nem tehetők felelőssé azokért a késedelmekért vagy hibákért, amelyek szerződéses kötelezettségeik végrehajtásában vagy a weboldalon nyújtott tartalomban keletkeznek, és amelyek közvetlenül vagy közvetett módon nem állnak az WWW.SOFAZIP.HU akaratából. Ez az elmentés magában foglalja, de nem korlátozódik: a WWW.SOFAZIP.HU technikai berendezéseinek hibáit, az internetkapcsolat hiányát, a telefonkapcsolatok működésének hiányát, számítógépes vírusokat, a WWW.SOFAZIP.HU rendszereihez való jogosulatlan hozzáférést, működési hibákat, sztrájkot stb.

X. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK

 

1. A vevők által a boltban történő regisztráció során megadott személyes adatokat a WWW.SOFAZIP.HU kizárólag a rendelések teljesítése érdekében dolgozza fel. Az adatokat marketing célból is feldolgozhatja, amennyiben a vevő külön nyilatkozatban hozzájárul ehhez. A vevő jogosult a személyes adatainak kiegészítésére, frissítésére, helyesbítésére, azok feldolgozásához adott engedély végleges vagy ideiglenes visszavonására, vagy azok törlésére kérésre, ha azok hiányosak, elavultak, hamisak vagy jogellenesen gyűjtötték őket, vagy nem feltétlenül szükségesek azoknak a céloknak az eléréséhez, amelyekért összegyűjtötték őket, valamint jogosult ellenezni a személyes adatok marketing célú feldolgozását. Ezekről az információkról részletesen olvashat az Adatvédelmi irányelveinkben, ami kiegészíti a jelen Szabályzatot.

2. Amennyiben a jelen Szabályzat rendelkezéseit nem fogadja el, nem lehetséges a bolt által kínált áruk beszerzése. A bolt lehetőséget biztosít a vevő számára, hogy megismerkedjen a Szabályzat rendelkezéseivel a rendelés leadásakor. A boltban fiókkal rendelkező vevőket a Szabályzat módosításáról e-mailben értesítjük. Az a vevő, aki nem fogadja el a Szabályzatban végrehajtott módosításokat, jogosult bármikor megszüntetni a fiókját.