INGYENES SZÁLLÍTÁS 25000 Ft FELETTI MEGRENDELÉSEKNÉL. RENDELJ BIZALOMMAL!

10 hasznos ötlet színes belsőépítészeti tervezéshez

által Sofazip Romania
10 hasznos ötlet színes belsőépítészeti tervezéshez

Íme néhány egyszerű tanács arra vonatkozóan, hogyan változtathatsz egy szoba kinézetén kevés pénzből és nagy felhajtás nélkül.

Mennyire fontos egy otthon színkódja? A színek rendkívül fontos szerepet játszanak a belsőépítészetben. Bár első pillantásra egyszerűnek tűnhet néhány színt kiválasztani egy otthonhoz, figyelembe véve az egyéni preferenciáidat, hogy professzionális eredményt érj el, tudnod kell, hogyan kombinálhatók a színek, milyen hatást keltenek és hogyan befolyásolják a hangulatodat. Emellett a színekkel elérhető fényhatás is nagyon fontos: legyen szó romantikus, intim, munka vagy játék hangulatról.

Sokak szemében a szín a belsőépítészet központi eleme, mivel képes befolyásolni az érzelmeinket és hangulatunkat.

A belsőépítészetben léteznek olyan szabályok, amelyek a színtartományon alapulnak, szinte ugyanúgy, mint a festészetben.

Például léteznek komplementer színek – a spektrumon egymással szemben lévő színek, mint például: sárga - lila, piros - zöld, kék - narancssárga. Ezekkel a színekkel általában az otthon hangsúlyos részeit alakítják ki.

Ezután jönnek a triádok, például zöld, lila és narancs vagy sárga, kék és piros. Ilyen kombinációk terhelt szobák érzetét kelthetik, ezért óvatosan kell őket használni.

Az analóg színek valójában közeli árnyalatok a színspektrumban, mint például a narancssárga – piros – cseresznyepiros vagy sárga – okker – narancssárga.

Egy adott helyiség hangulatának kiemelésére meleg vagy hideg színeket választhatunk. Meleg színek: piros, sárga, narancssárga. Hideg színek: zöld, kék, lila.

A színtartományon kívül léteznek úgynevezett nonszínek. Ezek rendkívül fontosak a belsőépítészetben. A nonszínek a fehér és a fekete. A fekete egy szín mellett elhelyezve világosítja azt, míg a fehér ellenkezőleg, sötétíti a mellette lévő színt.

Hasznos ötletek színes belső designhoz A belső design többféle szín figyelembevételével is elvégezhető, vagy csak néhány színnel, attól függően, hogy melyiket részesíti előnyben és melyik szoba funkciójára összpontosít.

Vannak színek, amelyek felvidítanak, színek, amelyek energikussá tesznek a munka során, színek, amelyek pihenésre ösztönöznek, vagy színek, amelyek olvasásra késztetnek.

Arra gondoltunk, hogy néhány ötletet adunk, amely inspirálóan hathat a pihentető belső design létrehozásához.

Végül is otthonunk fő célja a pihenés, bár gyakran szolgál irodaként, online iskolaként vagy videokonferencia-helyszínként.

Íme néhány ötletünk színes enteriőrökhöz:

 • Türkiz és homokszürke nappali – egy kombináció, amely egyszerűen pihenésre késztet.
 • Sárga-okker-szürke konyha egy családi hangulathoz.
 • Világoskék és szürke fürdőszoba, amely a tengerpart érzetét kelti.
 • Fekete-fehér-piros nappali japán stílusban – kellemes hangulatot nyújt nappal és éjjel egyaránt.
 • Afrikai stílusú világos, kifejező, fantáziadús hálószoba különböző színkombinációkban: világos rózsaszín - mahagóni - világos sárga, sárga - barna - fehér.
 • Színes részletek, amelyek felvidíthatnak egy teret: színes szőnyegek, élénk színű kanapéhuzatok, csillogó párnák természetes vagy geometriai mintákkal.
 • Rustikus stílusú konyha meleg színekben: sárga, világosbarna, természetes fa szín.
 • Karakteres hálószoba: nagy virágmintás tapéta egyszínű ágyneművel, világos színű szekrényekkel és éjjeliszekrényekkel (fehér, kék).
 • Olvasósarok világos színekben: fehér-szürke, sárga-zöld, krém-természetes fa, puha kanapéval, kellemes puha párnákkal, egy növénnyel, üveg vagy fa asztalkával (a fém hideg színekhez, a fa a meleg színekhez ajánlott).
 • Mozaikfürdőszoba triádikus, komplementer vagy analóg színekben.

  Költséghatékony trükkök a dekorációs változtatásokhoz Szeretnéd egyszerű és különösen olcsó módon megváltoztatni otthonod dekorációját? Íme néhány trükk, amit ebben az esetben használhatsz:

  Változtass a mennyezet kinézetén: megváltoztathatod a színét, dönthetsz álmennyezet mellett, vagy új, eredeti fényforrásokat adhatsz hozzá. Ragaszd tapétát a nappali vagy a hálószoba egyik falára. Vagy adj neki egy kontrasztos színt a többi falhoz képest. Rengeteg szín- és fényjátékot alkothatsz csak azzal, hogy megváltoztatod egy fal kinézetét. Adj textúrát dekoratív falfelülettel. Készíthetsz egy előregyártott, vékony lapokból álló falat, amivel egy már meglévő falat burkolhatsz. Egy ilyen dekoratív fal kiemelkedik. Így különleges helyet hozhatsz létre az otthonodban, amely kiemel egy bizonyos bútordarabot, dekorációt vagy egy másik kellemes részletet a szobában. Használj faldekorációkat: családi fényképeket fa paneleken, kedvenc festményeidet ugyanabban a stílusban (például különböző virágok, hajók, téli tájak, tengerparti tájképek, absztrakt fotók). Használj tükröket az otthonod drasztikus megváltoztatásához. A tükör nagyobb térérzetet kelt. Ha nonkonformista vagy, akkor tükröket szerelhetsz fel az egész mennyezeten (például a hálószobában vagy a fürdőszobában - a fürdőszobában, ha van egy fényes márvány vagy gránit padlóval kombináció, egyedi hatást érhetsz el). Igaz, hogy különleges hatásokat elérni a belső designban nem mindig egyszerű. És az ízlésen túl szükséged van még tapasztalatra is. Nem beszélve a dekoratív stílus vagy a stílusok kombinációjának választásáról.

  Szerencsére vannak néhány szabályok, amelyeket ha követünk, nem tévedhetünk. Ma a színekre hívtuk fel a figyelmet az ötletekkel és tanácsokkal együtt. De a színén kívül sok más tényezőre is oda kell figyelni, hogy kompakt, egységes belső teret kapjunk.

  Végezetül azt érdemes megjegyezni, hogy otthonodat átalakíthatod anélkül is, hogy felújítanád.

  A tér személyre szabása azonban fokozatosan történik, mindig igyekezve valami egyedit hozzáadni.

  by Sofazip Romania

  Popular Posts

  Instagram

  Kövess minket

  Hírlevél