INGYENES SZÁLLÍTÁS 25000 Ft FELETTI MEGRENDELÉSEKNÉL. RENDELJ BIZALOMMAL!

Szeretnél egy minimalista stílusú konyhát?

által Sofazip Romania
Szeretnél egy minimalista stílusú konyhát?

Szeretnéd megváltoztatni konyhád megjelenését? Egy minimalista stílus mellett döntöttél? Itt van néhány hasznos ötlet, amely segíthet.

Amikor minimalista konyháról beszélünk, három fontos tényezőre kell gondolnunk: szín, tér és egyszerűség.

Egy panel lakás vagy korlátozott méretű ház esetében a minimalista konyha a legjobb választás a berendezéshez.

A lényegre koncentrálva és a kevesebb, de jobb és kevesebb több mottókat követve a tered egyszerű, de mégis elegáns megjelenést kap, és ami a legfontosabb, könnyen karbantarthatóvá válik.

Azoknak az embereknek, akik rendezettnek szeretnek lenni, akik nem hagyják a részleteket a véletlenre, akik rendetlenség ellen vannak, a minimalista stílus egyensúlyt teremt az életükben.

A konyha, talán még más helyiségeknél is, az a hely, ahol rossz szervezés nélkül pillanatok alatt káosz alakul ki. És ahelyett, hogy praktikus és funkcionális teret kapsz, leírhatatlan káoszt fogsz tapasztalni.

Másrészt fontos megérteni, hogy a minimalista stílus nem minden térhez, nem minden konyhához illik.

A minimalizmus az egyszerűséget és a legszükségesebbet, monokróm színeket és a tér illúzióját jelenti.

Amikor a konyhád több mint 40 négyzetméter, egy minimalista stílus mellett dönteni valahogy nem helyénvaló.

Minimalizmus a konyha berendezésében vagy átrendezésében: A minimalista stílus alkalmazásához a konyhádban figyelembe kell venned néhány fontos tényezőt: a konyha terét, a falak és a bútorok színét, a bútorok kialakítását, a dekorációt és a fényeket.

Elsőként, egy minimalista konyhában a bútoroknak tágas benyomást kell kelteniük.

Az "open space" elvére kell hivatkozni. Tehát, ha vannak válaszfalak, mondj le róluk. A berendezés során az a cél, hogy a teret átjárhatóvá tegyük, például a nappalit a konyhával összekötve.

Egy ilyen konyhában használt díszítő elemeknek nem kell olyan számosnak lenniük, mint más szobákban. A minimalista stílusban a dekorációk kevésbé fontosak, főleg a konyhában. Tehát, legyen minél kevesebb dekorációs elem. Ezeknek pedig el kell lenniük egymástól, különben zsúfoltság keletkezik.

Választhatsz egy virágos vázát, egy virágos cserépöt, egy falórámat, egy dekoratív tányért, egy gyümölcskosarat stb.

A minimalista stílusban a legkellemesebb dekorációk a természetes elemek, például a virágok.

Fal színek és bútorok

A falak elkerülhetetlenül fehérek, vagy legfeljebb matt világos szürkék. A bútorok színe a szürke, bézs, zöld, fehér, fekete, világos barna árnyalataiban legyen.

A színfoltokat később adjuk hozzá - festmények, dekoratív vázák, virágtartók, konyhai székhuzatok, egyéb dekorációk.

A bútorok tervezése egyszerű, világos, sima vonalakban marad.

Nem engedélyezett a bútorok túlzott mennyisége, csak a szigorúan szükségesek. A minimalista stílusban nincs helye a masszív bútoroknak. A fa bútorok helyett a forgácslemez, rozsdamentes acél, matt vagy félig átlátszó üveg a preferált.

A textúrák fényesek, hogy visszaverjék a fényt és növeljék a teret. A munkalapoknak a lehető legegyszerűbb modellekből kell lenniük, kőből vagy kompozitból, strapabírók és kényelmesek.

A konyhabútoroknak a lehető legegyszerűbbnek kell lenniük, látható fogantyúk nélkül, jó elrendezéssel. A hagyományos konyhákban jelen lévő apró elemek a minimalista konyhában rejtve vannak. Semmi sincs kilátásban.

A fénynek lehetőleg természetesnek kell lennie. A minimalista dekorációban nincs helye függönyöknek vagy drapériáknak. Feltételezzük, hogy az ablak lefedése korlátozza a természetes fényhez való hozzáférést.

Egyensúlyban, a mesterséges fényt nem szabad túlzottan használni, és mindenképpen kerüljük a hideg - fehér fényt. Meleg, enyhén szórt fényt alkalmazunk.

Bútorok tervezése

Mielőtt bármit is csinálunk, amikor minimalista konyháról van szó, meg kell méretnünk a rendelkezésünkre álló teret. Kezdettől fogva figyelembe kell vennünk az hatékony elrendezést. A konyhában általában három zónát alkalmazunk: a főzőzóna, amely magában foglalja a munkalapot, a tűzhelyet és a főzőlapot; a mosózóna, amely a mosogatót, a mosogatógépet és a hulladékdarálót tartalmazza; valamint a tárolózóna, ahova fiókok, szekrények, hűtőszekrény, fagyasztó stb. tartozik.

Mivel Romániában a konyhák többsége kisebb méretű, ez a minimalista megközelítés mindig üdvözlendő.

Azonban a bútorok választása és a beosztás nem csak az ízlésen és a minimalista stíluson alapul, hanem a tér alakján is. Valójában innen kezdünk. Vannak U-alakú konyhák, vannak téglalap alakú vagy négyzet alakú konyhák, vannak L-alakú konyhák. Ezért nem kezdhetünk el semmilyen berendezést anélkül, hogy először feljegyeznénk a tér méreteit. Ezeknek a méreteknek és az ismert távolsági szabályoknak megfelelően ezután áttérhetünk a megfelelő berendezésre, választva a kívánt és a rendelkezésre álló térnek megfelelő stílust.

Például, ha a tér rendkívül korlátozott, egy dolog, ami segíthet, a magasság érzése. Ebben az esetben választhatjuk a tér hatékony függőleges szervezését, fiókok és szekrények felszerelésével egészen a plafonig.

A minimalista konyha bútorainak egyszerűnek kell lenniük. A frontoknak nincs szükségük a klasszikus vagy vintage stílusok díszítésére. Semmilyen kiálló elem nincs rajtuk. Mivel ebben a típusú konyhában nincsenek fogantyúk a bútorokon, a színakcentusokat egy ragyogó csappal és fényes háztartási eszközökkel adhatjuk hozzá.

Világítási hatások A minimalista konyhában, ahogy korábban említettem, az uralkodó színek a fehér, szürke és fekete. Ha nyitott teret választott, vizuálisan elkülönítheti az adott területet, akár egy falon lévő színváltozás, akár egy dekoratív elem révén.

A fehér visszaveri a fényt, pihentető hatást kelt, míg a fekete stabilitást és eleganciát sugall. A szürke kiegészíti a dekort, ugyanakkor változatosságot kölcsönöz a konyhának anélkül, hogy megtörné az egyensúlyt és a színpalettát.

Néha azonban egy ilyen teret felfrissíthetünk a fehér egy erős színnel való kombinálásával.

Ajánlott, hogy a mennyezet mindenáron fehér legyen, és a színfoltot a falakhoz adjuk hozzá. De semmiképpen se legyen a határozott szín folyamatos! Ez a kontraszt igazán lenyűgöző lesz, különösen, ha a bútorokat a nem-színek (fehér - szürke - fekete) palettáján tartjuk.

Egy minimalista szoba fehér - élénkzöld, fehér - mustársárga, fehér - piros kombinációja serkentő hangulatot teremt, ugyanakkor rendkívül pihentető. A fehér és narancs kombinációja is frissességet hoz a konyhádba.

Ha a konyhája természetes fény nélküli, választhat több mesterséges fényforrást, hogy kiemelje egyes részleteket (munkapult, padló) és érvényesítse a különféle dekoratív tárgyakat.

A világítást a bútoroknak megfelelően választjuk meg, például meleg fényt választunk, ha a bútorok fából készülnek, vagy hideg fényt, ha az üveg és az acél dominál.

Milyen mesterséges világítást használhatunk a minimalista konyhában? Használhatunk munkavilágítást, környezeti világítást, hangsúlyos vagy dekoratív világítást.

Lehetőség van különböző fényrétegek használatára a konyhában, több világítótest hozzáadásával, különböző rétegekkel és fényerősségekkel.

by Sofazip Romania

Popular Posts

Instagram

Kövess minket

Hírlevél